In 2013 ben ik erkend tot massage therapeut door het Nederlands Instituut voor Biodynamische psychologie in Amsterdam. Tevens ben ik aangesloten bij onze beroepsvereniging de SBLP.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Bart Linders is mijn naam -een bewegelijke vijftiger. Vroeger als kind speelde ik al veel buiten en als twintiger heb ik veel aikido en dans trainingen gevolgd. Tegenwoordig sport ik vaak en volg yoga. Omdat het fijn is en om vermoeidheid te laten verdwijnen. Bewegen is belangrijk voor mij om de verbinding met mijn lichaam steeds weer te leggen. Het contact te onderhouden en ruimte te creëren in spieren en gewrichten.                                                                                                                                                                                                                                                                                       De biodynamische massage opleiding heeft mij erg veel gegeven. Ik heb geleerd dat ik kan veranderen, waar ik voorheen geïrriteerd op reageerde daar kan ik nu vrijer op antwoorden en reageren. Dat is fijn voor mij en mijn omgeving.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Het mediteren wat ik allang doe brengt mij bij mijn kern. Stil zitten en dit een tijdje aanhouden brengt stilte en de stilte brengt mij bij een bron die krachtig, kwetsbaar en authentiek is. Een zelfde fijnheid als in meditatie ervaar ik sterk bij de massage sessies. Het is boeiend getuige te zijn van openheid en transparantie van de cliënt. Door aanraking en het contact nodig je het gevoel uit om veiligheid weer te ervaren. Het lichaam geeft de vastgehouden energie vrij, doordat spanning ontspant. Droge spieren ontspannen, vocht vloeit er naar toe, de energie komt op gang. De cirkel is hersteld, vaak herhaalt zich dit een paar keer voordat het toegeëigend is.